Lewis Hamilton in de fout bij herstart door blunder met ‘brake magic button’

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Tot aan de rode vlag leek Lewis Hamilton een schitterende zaak te doen door te profiteren van de crash en nulscore van Max Verstappen. Bij de herstart liep het echter mis toen Hamilton zich verremde in de eerste bocht, iets dat geheel Hamilton zijn fout was en waarvoor hij zich excuseerde bij het team.

Een opgave voor Verstappen en zelf van op P2 de herstart mogen maken. Hamilton leek inderdaad optimaal te gaan profiteren toen hij bij de start ook nog eens Sergio Perez leek voorbij te gaan … maar toen verremde Hamilton zich plots viel hij helemaal terug naar de laatste plaats.

Een vijftiende plaats en geen punten voor Hamilton die na afloop minutenlang in zijn wagen bleef zitten en aan het team vroeg of hij per ongeluk de ‘brake magic button’ had ingeduwd. Zijn race-ingenieur Bono kon niet anders dan dit bevestigen.

“Dit is om eerlijk te zijn een beschamende ervaring,” vertelde Hamilton na afloop. “We hebben zo enorm hard gewerkt nadat we het raceweekend buiten de top-10 begonnen. Het zag er enorm goed uit.”

“Tijdens de herstart denk ik dat ik op het moment dat Perez naar mij kwam een knop indrukte die de achterste remmen uitschakelt. Ik ging gewoon rechtdoor, ik had zelfs geen idee wat ik aangeraakt had.”

“Ik heb echt alles gegeven en ik heb vandaag zo hard gestreden als ik kon. Dit is een bittere pil en moeilijk om te verwerken. Ik vind het vooral jammer voor de jongens en meisjes van het team.”