Sebastian Vettel dolblij met podiumplaats: “Dit had ik echt niet verwacht!”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Nadat Sebastian Vettel op zaterdag al erg sterk presteerde tijdens de kwalificatie volgde er tijdens de race een nog veel mooier resultaat. Vettel reed immers een ijzersterke race en zag dat beloond met de tweede plaats op het podium, het eerste podium voor het Aston Martin F1 team.

Op zaterdag zagen we nog een enigszins geïrriteerde en licht gefrustreerde Sebastian Vettel omdat hij in Q2 met slechts drie honderdsten sneuvelde, dit nadat hij door een rode vlag zijn tijd niet meer kon verbeteren.

Het betekende wel dat Vettel de eerste rijder op de grid was met een vrije bandenkeuze. In de straten van Baku bleek die vrije bandenkeuze cruciaal voor Vettel zijn sterke race.

“Een geweldige dag, ik ben door het dolle heen, het is geweldig,” vertelde Vettel tijdens een interview na afloop van de race in het parc fermé.

“Een podium, dat hadden we echt niet verwacht toen we naar hier kwamen!”

“Dit is echt geweldig. We kenden een moeilijke seizoensstart maar dit was een geweldige race.”

“Ik had een goed gevoel in de wagen en dat gecombineerd met wat er op de baan allemaal gebeurde en met onze strategie zorgde ervoor dat we dit bijzonder resultaat wisten te behalen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023