Sergio Perez na nieuwe uitschakeling in Q1: “De lange rode vlag heeft me verschalkt”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Voor het vijfde raceweekend op rij slaagde Sergio Perez er niet in om door te stoten naar het laatste kwalificatiegedeelte. Perez sneuvelde al in Q1 en dat kwam volgens de Mexicaan grotendeels doordat de rode vlag-situatie zo lang duurde.

Q1 werd met een rode vlag onderbroken toen Kevin Magnussen met zijn F1-bolide stil was komen te staan. Sergio Perez stond als eerste in de pitlane te wachten om de herstart van Q1 aan te vatten? De Mexicaan stond echter bijzonder lang aan te schuiven waardoor volgens hem de temperatuur van de banden niet was zoals het moest en vooral ook de baanomstandigheden voor de wagens achter hem beter waren.

“Ik denk dat de rode vlag langer heeft geduurd dan aanvankelijk voorspeld,” vertelde Perez na afloop. “Het heeft de temperatuur in de banden niet geholpen.”

Na een start van op P15 in Oostenrijk zal Perez deze keer van op P16 aan de race moeten beginnen. Afwachten of hij opnieuw op het podium weet te finishen.

“Het is jammer om zo’n slechte kwalificatie te kennen want we hadden een geweldige vrijdag, de racesnelheid zag er ook goed uit. Om zo ver naar achter te moeten starten zorgt ervoor dat het een andere race zal zijn maar we gaan proberen om de schade te beperken.”

Volgens Sergio Perez zorgden de regenachtige en erg wisselvallige omstandigheden er eveneens voor dat hij niet wist door te stoten naar Q2. Perez heeft het naar eigen zeggen moeilijker met wisselvallige weersomstandigheden.

“Het zijn deze weersomstandigheden waarin ik het meeste problemen ondervind met de wagen,” aldus Perez. “Mijn problemen met de wagen zijn blijkbaar groter in wisselvallige omstandigheden. Het is iets dat we als team moeten zien te begrijpen.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print