Lewis Hamilton: “Sterke prestatie McLaren is een wake-up call voor Mercedes”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes kwalificeerde zich op de zesde en zevende plaats maar het was McLaren dat het Britse publiek in vervoering bracht met een tweede en derde plaats op de startgrid. Volgens Hamilton vormt de performance van McLaren een wake-up call voor Mercedes.

Mercedes introduceerde in Monaco een groot pakket met updates en daarmee leek het een stuk competitiever te zijn geworden maar de voorbije raceweekends lijkt de concurrentie een grotere stap vooruit te hebben gezet. Ferrari kwalificeerde zich opnieuw voor Mercedes maar vooral het feit dat McLaren zich op de tweede en derde plaats wist te kwalificeren zou volgens Hamilton een waarschuwing voor Mercedes moeten zijn.

“Dit is niet volledig een verrassing maar het is een wake-up call voor ons dat de anderen ons hebben ingehaald, we moeten meer doen,” vertelde Hamilton over de indrukwekkende kwalificatie van McLaren.

McLaren introduceerde vorig raceweekend een grote update op de MCL60 en ook in Silverstone introduceerde het nog enkele bijkomende updates. Een erg indrukwekkende kwalificatie met een tweede en derde tijd was het resultaat.

“Wanneer je naar de wagen kijkt dan lijkt het me logisch,” aldus Hamilton. “Ik ben blij voor hen. Ze hebben zo lang een slechte performance gekend, om ze dan terug vooraan te zien is geweldig om te zien.”

“Wanneer je hen naast de Red Bull F1-bolide zet dan lijkt hun wagen er langs de zijkant enorm op en het blijkt goed te werken. Het is geweldig om nog een extra team vooraan te hebben, dat is wat we in de sport willen zien.”