Lando Norris kwalificeert zich naast Max Verstappen op eerste startrij: “Ik ben verrast om hier te staan”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Voor McLaren en Lando Norris was het een geweldige kwalificatie. Op het circuit van Silverstone slaagde Norris erin om zich op P2 te kwalificeren, naast Max Verstappen op de eerste startrij. Bovendien slaagde teamgenoot Oscar Piastri er ook nog eens in om zich op P3 te kwalificeren.

Nadat Lando Norris een voorlopig snelste tijd had gereden voor een provisionele polepositie keek Lando Norris rondom het circuit naar de grote tv-schermen om te zien of Verstappen hem nog zou verslaan.

“Er staan erg veel tv-schermen rond het circuit en ik probeerde naar ieder scherm te kijken,” aldus Norris. “Ik was verrast dor hoe lang ik bovenaan stond. Maar het zou sowieso afhangen van wat Max deed toen hij over de lijn reed.”

Uiteindelijk was het Verstappen die de polepositie veroverde terwijl Lando Norris morgen als tweede op de startgrid zal staan, zijn beste kwalificatieresultaat dit seizoen.

“Ik had zeker niet verwacht om hier zelf mee vooraan te staan,” vertelde een enthousiaste Lando Norris. “We zijn zeer blij met dit resultaat maar het hing meer af van of Max een fout zou maken in plaats van of ik sneller dan hem was. Hij doet het zeer goed, het team doet het ook erg goed voor hem.”

“Ik reed een goed rondje, maakte geen fouten, het was een veel beter rondje dan mijn eerste run in Q3. Het was een goede kwalificatie. Ik denk P1 in Q1, P1 in Q2 en bijna P1 in Q3 maar desondanks ben ik zeer blij.”