Max Verstappen veroverde de polepositie met een handblessure: “De adrenaline helpt”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Een opmerkelijk beeld na afloop van de kwalificatie: Max Verstappen had een verband rond zijn rechterhand (zie foto). Blijkbaar blesseerde Verstappen zijn hand en moest hij daarmee dus deelnemen aan het raceweekend in Silverstone. De geblesseerde hand weerhield Verstappen er alvast niet van om de polepositie te veroveren.

Volgens Verstappen heeft hij een vinger verwond de dag voor het raceweekend in Silverstone begon. Hoe dat echter exact is gebeurt blijft ook voor Max Verstappen een vraagteken.

“Ik heb mijn vinger wat verstuikt,” vertelde Verstappen na afloop van de kwalificatie. “Ik heb dan ook wat last van mijn hand. Vandaag was het wat beter maar ik kon het aanvankelijk niet goed knijpen. Dat is nu echter oké.”

Ik weet niet goed hoe het gebeurd is. Het was op donderdagochtend. Misschien heb ik mijn hand gewoon in een verkeerde positie geplaatst of op een verkeerde manier geduwd. Het is zeer vreemd.”

Verstappen liet verstaan dat de pijn vooral op vrijdag voelbaar was maar dat er weinig invloed was op zijn algemene performance. Ook voor de race op zondag zou het dan ook geen probleem mogen zijn.

“De adrenaline neemt het sowieso over en dan voel je het niet,” aldus Verstappen. “Wanneer ik aan het rijden ben dan denk ik er ook niet aan. Op vrijdag had ik wat meer last maar op zaterdag was het oké.”