Fernando Alonso: “Aston Martin glijdt weg uit de top, we moeten begrijpen waardoor dat komt”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Na een erg sterke seizoensstart lijkt Aston Martin de voorbije races langzaam aan terug te glijden naar de middenmoot. Fernando Alonso is plots niet meer in staat om vooraan mee te doen en volgens hem moeten ze bij Aston Martin zo snel mogelijk zien te begrijpen waardoor dat komt.

Fernando Alonso moest gisteren tijdens de kwalificatie genoegen nemen met een negende tijd. Het scheelde zelfs niet veel of Alonso was al in Q1 gesneuveld. Het mag duidelijk zijn dat Aston Martin de voorbije races is teruggevallen tegenover haar concurrenten. Na Mercedes en Ferrari moest het op het circuit van Silverstone nu ook zelfs McLaren voor zich dulden.

“Ik ben uiteraard nooit tevreden met iets dat rond de negende en twaalfde plaats ligt. Het was niet de sterkste kwalificatie voor het team maar het is moeilijk om vast te stellen op welk vlak we het iets beter kunnen doen,” verwijst Alonso naar de negende en twaalfde plaats waarop hijzelf en teamgenoot Lance Stroll zich wisten te kwalificeren.

“Misschien 0,1 of 0,15 seconde beter. Maar meer dan een achtste plaats ofzo was onmogelijk. We moeten blijven werken en zien te begrijpen waarom we nu al enkele kwalificatiesessies niet zo competitief waren.”

“Barcelona, Oostenrijk, Silverstone, alledrie hebben ze wat gelijkaardige karakteristieken wat de circuits betreft. Dat moeten we zien te begrijpen.”

Alonso heeft ook respect en felicitaties voor McLaren, dat na een moeilijk seizoensbegin nu plots in Silverstone een heel stuk competitiever voor de dag komt en tijdens de kwalificatie zelfs ‘best of the rest’ was achter Red Bull.

“Ze waren zeer snel,” vertelde Alonso over zijn voormalig team McLaren. “Ze verdienen het om zich in deze positie te bevinden. Het is niet toevallig. Ze waren snel en worden beter. Ik ben blij voor hen. Zeker na enkele races, ik geloof dat McLaren ook vorig jaar in Oostenrijk en Silverstone zeer snel was.”