Sergio Perez niet te spreken over tijdstraf: “Dit is ongelooflijk hard”

Racing Point F1-piloot Sergio Perez kreeg tijdens de GP van Spanje een tijdstraf voor het negeren van blauwe vlaggen. Perez had raceleider Lewis Hamilton volgens de stewards veel sneller voorbij moeten laten gaan maar Perez is niet te spreken over zijn tijdstraf.


“Ik begrijp echt niet waar ik heen zou moeten gegaan zijn. Hamilton beende mij tijdens die ronde pas erg laat bij en in de laatste sector is het overal erg smal en bochtig. Je kan nergens naartoe,” vertelde Perez tegen ‘Sky Sports F1’.

“Het zou erg onveilig geweest zijn om daar iets te doen en aan de kant te gaan maar ik werd desondanks bestraft. Ik vind het erg onfair maar het is wat het is.”

De pleister op de wonde voor Racing Point F1 was dat uiteindelijk teamgenoot Lance Stroll de punten over nam.

“Ik ben blij dat we ten minste de punten niet verloren omdat Lance ze kreeg maar ik vind de bestraffing zeer hard.”

“Ik kreeg in bocht nummer 9 te horen dat Hamilton op komst was en in bocht 10 was Lewis zeer snel en ik dacht dat de eerste mogelijkheid om hem te laten passeren in de eerste bocht lag omdat het erg smal is in de laatste bochten van het circuit en het eigenlijk alleen maar fout kan gaan.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en profiteer nog snel van de SOLDEN via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

GP van Hongarije: wk-stand

Door zijn derde plaats tijdens de GP van Hongarije grijpt Lewis Hamilton de leiding in het kampioenschap. Max Verstappen kijkt nu aan tegen een achterstand van zes punten

Lees verder »