Verkiezing Sebastian Vettel tot ‘Driver of The Day’ onterecht?

Ferrari-rijder Sebastian Vettel is tijdens de GP van Spanje tot ‘Driver of The Day’ verkozen en dat deed bij sommigen de wenkbrauwen fronsen. Is de Duitser terecht tot ‘Driver of The Day’ verkozen?


De voorbije jaren kwam het prominenter in beeld en werd er uitgebreider over bericht: de verkiezing van ‘Driver of The Day’ die tijdens elke race door de F1-fans gebeurt. De verkiezing van Sebastian Vettel gisteren tot ‘Driver of The Day’ leidt alvast opnieuw tot discussies.

Vettel slaagde er tijdens de GP van Spanje in om van op de elfde plaats op de grid om als zevende over de finish te komen. Met een Ferrari die helemaal niet competitief is inderdaad misschien wel een mooie prestatie, maar om daarvoor ook tot ‘Driver of The Day’ verkozen te worden …

Er lijkt dan ook meer aan de hand te zijn. Toen tijdens de race voor de eerste keer de tussenstand van de verkiezing van ‘Driver of the Day’ werd getoond stond Sebastian Vettel al meteen als eerste en dat meteen ook met een mooie voorsprong op de rest.

Op dat moment was echter nog helemaal niet zeker of de Duitser een goed resultaat zou behalen. Vettel moest op een gewaagde eenstopper immers nog de finish zien te bereiken. Voor hetzelfde geld verloor Vettel op versleten banden nog heel wat plaatsen en finishte hij buiten de punten.

Het doet allemaal opnieuw vermoeden dat er ergens op het internet een oproep werd gelanceerd om Vettel, wat het resultaat ook mocht worden, tot ‘Driver of The Day’ te verkiezen. Een steunbetuiging voor de viervoudig wereldkampioen die een moeilijke periode bij Ferrari meemaakt? We zullen het nooit te weten komen.

Wel staat vast dat nog maar eens bewezen is dat de zogenaamde verkiezing door de fans redelijk eenvoudig te beïnvloeden is. Ook in het verleden zagen we immers al opmerkelijke resultaten.

Zo werd ooit zelfs Robert Kubica tot ‘Driver of The Day’ verkozen. Dat ging er volgens de Formule 1 echter over en het resultaat van de stemming werd daags nadien aangepast.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023