Sergio Perez: “Ook Max Verstappen moet teamorders van Red Bull gehoorzamen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Sergio Perez is het belangrijk dat ook Max Verstappen tijdens dit seizoen eventuele teamorders van het Red Bull F1 team respecteert. De opmerking komt er nadat er al meermaals spanningen waren tussen Verstappen en Perez over het al dan niet opvolgen van teamorders.

Gezien de dominantie van Red Bull tot dusver dit seizoen ziet het er naar uit dat Max Verstappen en Sergio Perez onderling voor de wereldtitel zullen strijden. Velen verwachten dat het tijdens dit seizoen nog meermaals tot incidenten zal komen tussen Perez en Verstappen.

Sergio Perez wil dit seizoen meer dan ooit zelf voor de wereldtitel proberen gaan. In het verleden volgde Perez al meermaals teamorders op. Perez gehoorzaamde meestal braaf het team en hij verwacht dat ook Verstappen eventuele teamorders van Red Bull opvolgt.

“Wanneer je voor de wereldtitel strijdt dan moet je jouw beste niveau halen en dat iedere race, je moet al het mogelijke proberen doen,” vertelde Perez in Australië voorafgaand aan het raceweekend. “Maar tegelijkertijd denk ik ook dat het zeer belangrijk zal zijn dat we allebei respecteren wat het team zegt tegen ons.”

“We zijn nog maar drie races ver dus er wacht ons nog een lange weg te gaan dit seizoen, het is beter dat we met één iemand strijden, zeker wanneer het je teamgenoot is, want dat betekent dat je team zich in een unieke positie bevindt.”

“Wanneer je Max als referentie hebt dan word je daar zelf een betere rijder door. Het zorgt ervoor dat je alles uit jezelf en het team haalt, ik vorm meer één geheel met de wagen en het team. Ik begrijp welke richting ik met de wagen moet uitgaan op het vlak van de afstelling.”

Afwachten of ‘Sergio The Legend’, zoals Verstappen hem noemde tijdens de seizoensfinale in Abu Dhabi 2021, ook erop kan rekenen dat Verstappen eventuele teamorders van Red Bull opvolgt, al moeten er uiteraard eerst teamorders door Red Bull gegeven worden …

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print