“Lewis Hamilton mist het ‘zesde zintuig’ dat simracen met zich meebrengt”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Voormalig F1-rijder Johnny Herbert denkt dat het doek bijna gevallen is voor de rijders van de oude stempel die nooit hebben geracet in de sim tijdens de opstapklasses.

Lewis Hamilton zit nog niet op het niveau van 2021 toen hij in een spannend gevecht verwikkeld was met Max Verstappen voor de wereldtitel. Hij heeft ook meer dan zijn handen vol aan zijn huidige teamgenoot, George Russell. Vorig seizoen eindigde Russell zelfs voor Hamilton in de eindstand van het wereldkampioenschap, al had dat misschien ook te maken met het feit dat Hamilton het merendeel van de ontwikkeling van de W13 voor zijn rekening had genomen.

Maar ook dit jaar zijn beide rijders erg gewaagd aan elkaar. Lewis Hamilton heeft het soms moeilijk om de jonge garde zoals Charles Leclerc, George Russell en Max Verstappen bij te houden en dat is volgens Johnny Herbert te wijten aan het feit dat deze generatie meer vertrouwd is met het fenomeen simracen.

“Het grootste verschil is nu dat de meerderheid van de jonge generatie grote rijders op de grid iets heeft waar Lewis zich nooit prettig bij heeft gevoeld,” legde Herbert uit.

“Ze hebben iets waar ze al hun energie in willen steken, en dat is het sim-spul,” vertelde Herbert deze week aan de krant London Evening Standard. “Het geeft hen een zesde zintuig.”

“George is in staat geweest om Lewis uit te dagen en hem onder veel druk te zetten,” voegde hij eraan toe. “George gaat het moeilijk krijgen voor Max Verstappen als hij de juiste auto krijgt. Ik denk dat Lando Norris hetzelfde is als hij de juiste auto krijgt.”

Daarmee treedt Herbert Damon Hill bij die eerder deze week stelde dat Hamilton misschien zijn ‘instinctieve snelheid’ aan het kwijtraken is

Sinds de COVID19-periode heeft het simracen aan veel populariteit gewonnen, vooral dan bij de jongere rijders. Maar Hamilton heeft eerder al laten weten dat hij niet houdt van werk in de simulator, dat laat hij liever aan de reserverijders over.

“Ik rijd nooit in simulators, zeer, zeer zelden,” aldus Hamilton. “Persoonlijk vind ik niet dat ik baat heb bij het hele simulator gebeuren.”

“De echt leuke gamekant van de dingen, wanneer je met vrienden en mensen online kunt spelen, dat is een pluspunt,” erkende hij.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print