Sergio Perez over de problemen in Australië: “Het blijft in je hoofd zitten”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De Mexicaan Sergio Perez beleefde in Australië een moeilijk raceweekend. Uiteindelijk slaagde Perez erin om de schade enigszins te beperken en als vijfde te finishen waardoor hij tegen 15 punten achterstand op Verstappen aankijkt. Wat echter moeilijker is, dat is die problemen van Australië uit je hoofd zetten, zo laat Perez weten.

“Het blijft overduidelijk in je hoofd zitten, maar je moet jezelf resetten en vooruit gaan,” aldus Perez tegenover de media in Baku. “Er waren veel specifieke problemen die we hadden, het was een verschrikkelijke dag op zaterdag met de derde oefensessie en de kwalificatie die erg slecht was. Maar ik denk dat we veel van onze problemen die we toen hadden begrepen.”

“Het was niet één specifiek probleem waar we vanaf moesten zien te geraken, het was een combinatie van verschillende dingen. Hopelijk zien we ze dan ook niet, vooral hier in Baku wil je dat niet meemaken.”

Opvallend was dat na de problemen in Australië er door Perez, Christian Horner en Helmut Marko een andere uitleg werd gegeven voor de problemen. Desondanks heeft Perez alle vertrouwen in het team.

“We zijn zeer transparant binnen het team, er volgde feedback en soms heeft iedereen gewoon een andere versie over iets dat is gebeurd,” aldus Perez. “We zijn altijd erg transparant geweest en dat is de belangrijkste versie over wat er op zaterdag toen is gebeurd.”