Lewis Hamilton: “De geruchten over Charles Leclerc hebben geen impact op mijn toekomst”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lewis Hamilton heeft laten weten dat de geruchten dat Charles Leclerc gesprekken zou voeren met Mercedes op korte termijn geen impact hebben op zijn toekomst.

Aan het einde van dit seizoen loopt de overeenkomst tussen Lewis Hamilton en Mercedes ten einde en hoewel beide partijen al hebben aangegeven met elkaar verder te willen is nog niets officieel. Naar verluidt ligt er een contract voor twee bijkomende seizoenen klaar voor de zevenvoudige wereldkampioen maar er is nog geen overeenkomst over de rol die Hamilton na zijn actieve carrière zal spelen bij het merk met de ster. 

Zelf heeft Hamilton al aangegeven dat hij graag een rol als ambassadeur van Mercedes wil opnemen, net zoals Sir Stirling Moss dat deed.

Volgens Italiaanse media is het echter een uitgemaakte zaak dat Charles Leclerc de grootste kandidaat is om Hamilton te vervangen bij Mercedes als hij zijn helm aan de wilgen zou hangen. Ze menen ook te weten dat er al gesprekken hebben plaatsgevonden tussen Leclerc en Mercedes. 

Lewis Hamilton liet op donderdag in Bakoe weten dat de geruchten van Charles Leclerc geen impact zullen hebben op zijn toekomst bij Mercedes.

“Niet echt. Bepaalde rijders hebben relaties met teambazen of spreken ermee. Ik hou van mijn team. Ik ben dankbaar voor de reis die we samen gemaakt hebben en dat we werken om vooruit te geraken. Het heeft er geen invloed op, nee,” aldus Hamilton