Carlos Sainz gelooft in ‘wederopstanding’ van Ferrari: “We hebben deze pauze goed benut”

Ferrari
Ferrari

Als we Carlos Sainz mogen geloven dan heeft Ferrari de pauze van drie weekends zonder F1-race optimaal benut om de wagen te verbeteren. Dat is ook nodig na een erg teleurstellende seizoensstart waarin Ferrari tijdens de eerste drie raceweekends geen enkele podiumplaats wist te behalen.

Na een moeilijke openingsrace van het seizoen in Bahrein volgden nog meer problematische raceweekends in Saoedi-Arabië en Australië. Vooral Australië zal bijblijven met een nulscore voor de Scuderia en een vruchteloos protest tegen de tijdstraf voor Carlos Sainz.

Diezelfde Sainz blikt echter met herwonnen vertrouwen vooruit naar de komende races. Tijdens de voorbije weken werd er bijzonder hard gewerkt aan het verbeteren van de wagen.

“We kennen onze wagen nu veel beter, zeker nu na deze drie weken,” aldus Sainz. “We zijn erin geslaagd om enkele dingen goed te analyseren en hebben voor ons ontwikkelingsprogramma een richting uitgestippeld.”

“Dat was ook onze belangrijkste doelstelling tijdens deze pauze van drie weken. We hebben echt ons zwakke punt geïdentificeerd en ook de sterke punten van onze concurrenten, in dit geval Red Bull. Ze bevinden zich duidelijk een stap voor al de anderen en we gaan ons uiterste best doen om terug te keren en zo snel mogelijk met hen de strijd aan te gaan.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print