Sergio Perez ontkent: “Red Bull ontwikkelt de wagen niet specifiek voor Max”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na de recente upgrades op de wagen heeft Sergio Perez opnieuw een beter gevoel in de wagen. Perez ontkent ook dat Red Bull de wagen op zo’n manier ontwikkelt dat de RB19 beter bij Max Verstappen past.

“Ik heb zeker en vast het gevoel dat ik op het vlak van het rijgevoel met de wagen meer terugkeer naar waar ik begon dit seizoen,” aldus Perez die met twee overwinningen tijdens de eerste vier races erg sterk aan het seizoen begon maar daarna een serieuze vormdip kende. “Ik denk dat we de voorbije races op dat vlak veel vooruitgang geboekt hebben, we hebben enkele aanpassingen aan de afstelling gedaan en hebben ons aangepast.”

Perez reageerde ook op de speculaties die er de voorbije maanden waren dat Red Bull de wagen meer aangepast zou hebben aan de rijstijl van Verstappen.

“Ik zou niet zeggen dat de wagen ontwikkeld is rond Max,” aldus Perez. “Het is soms gewoon zo dat je, je ziet het ook bij andere teams, upgrades op de wagen introduceert en dat het dan beter bij de ene dan de andere rijder past.”

“Het is niet zo dat ze een upgrade speciaal voor de ene rijder maken, je probeert gewoon de wagen zo snel mogelijk te maken.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023