“Sergio Perez weet dat Max Verstappen hem gaat buigen en dat hij kansloos is”

Red Bull Racing
Red Bull Racing

De voorbije twee seizoenen heeft Max Verstappen zijn teamgenoten bij Red Bull verpletterd en Alpha Tauri-teambaas Franz Tost voorspelt dat hij ook Sergio Perez zal verslaan, dat vertelt hij tegenover ‘Motorsport.com.’

Sinds het vertrek van Daniel Ricciardo bij Red Bull heeft Max Verstappen weinig moeite gehad om zijn teamgenoten te overklassen. Eerst bezweek Pierre Gasly onder de druk en zijn opvolger, Alex Albon onderging vorig jaar hetzelfde lot. 

Nu krijgt hij in de persoon van Sergio Perez iemand naast zich met veel ervaring, iemand die weet waar hij aan begint en net daar zat het probleem bij Pierre Gasly volgens Tost.

“Pierre had Max Verstappen als teamgenoot en die sloopt, met uitzondering van een paar rijders, iedereen die naast hem komt,” aldus Tost. 

“Als je ergens als nieuwkomer met hoge verwachtingen aankomt ga je ten onder als je iemand als Max Verstappen naast je krijgt met vier a vijf jaar ervaring in de F1. Hij is één van de snelste rijders in het veld en bovendien vond hij ook een wagen die hem niet lag.”

Ook Alex Albon was geen uitdaging voor Verstappen als teamgenoot en komend seizoen zal Sergio Perez zich gaan meten met de jonge Nederlander. De Mexicaan heeft al tien seizoenen ervaring in de Formule 1 en mag zich sinds vorig jaar ook racewinnaar noemen.

“Als de wagen hem ligt zal Perez zeker mooie resultaten laten optekenen. Hij zal zijn stempel drukken en veel punten scoren maar hij gaat zich niet laten breken door Verstappen, hij weet zelf hoe snel hij is. Perez weet dat Max hem zal buigen en dat hij kansloos is.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022