“Sergio Perez zadelt Red Bull op met een luxeprobleem”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Voormalig F1-rijder Alan McNish denkt dat de uitstekende vorm van Sergio Perez er voor gezorgd heeft dat Christian Horner een luxeprobleem heeft.

McNish denkt dat Sergio Perez zich binnen het team van Red Bull op gelijke hoogte heeft gehesen met Max Verstappen en dat hij niet meer beschouwd moet worden als de nummer twee binnen het team.

In de nasleep van zijn overwinning in Monaco werd ook bekendgemaakt dat de Mexicaan een contractverlenging tekende bij de formatie uit Milton Keynes tot het einde van 2024.

Na een eerste seizoen bij Red Bull met wat ups en downs in 2021 lijkt Perez dit jaar helemaal zijn draai gevonden te hebben. Het gevolg daarvan is wel dat Christian Horner zich mogelijks moet gaan bezighouden met twee rijders die vechten voor het kampioenschap.

“Volgens mij heeft Sergio een fantastische race gereden,” aldus McNish in de ‘F1Nation-podcast.’

“Het heeft hem op vijftien punten van de leiding in de tussenstand van het wereldkampioenschap gebracht. Dat heeft er wel voor gezorgd dat Christian Horner met een luxeprobleem zit. Maar er zijn veel teams die zich in die positie zouden willen bevinden.”

De Schot vond het indrukwekkend hoe Perez na een goed weekend in Spanje die positieve lijn doortrok en in Monaco zijn teamgenoot de baas was.

“Hij reed echt een goede race en hij zette zichzelf in de juiste positie toen Ferrari misschien niet de juiste strategie had, en hij was klaar om die kans te grijpen,” voegde McNish eraan toe.

“Waarschijnlijk was het belangrijkste voor mij tijdens het weekend het feit dat hij sneller was dan Max Verstappen, consequent sneller dan Max. En sneller zijn dan Max, op elk moment, is best moeilijk.”

“Sneller zijn dan Max is hier heel moeilijk. Ik denk dat hij zichzelf in een positie heeft gebracht waarin hij, binnen Red Bull, geen nummer twee is maar een soort van nummer één.”

“Dat is iets wat heel goed voor ze is, want ze hebben twee sterke jongens in de strijd tegen Ferrari.”