Serieuze gridpenalty voor Alonso in Maleisië

Fernando Alonso zal in Maleisië waarschijnlijk een gridpenalty van minstens dertig plaatsen moeten ondergaan.

Honda heeft besloten om enkel motoronderdelen bij Alonso zijn motor te vervangen, waardoor de Spanjaard op het circuit van Sepang achteraan de grid zal staan.

Voor aanvang van de eerste oefensessie in Maleisië zal Honda een nieuwe ICE, turbo en MGU-H in de McLaren-Honda van Alonso installeren. Waarschijnlijk zal er voor aanvang van de tweede oefensessie nogmaals een nieuwe turbo en MGU-H gestoken worden. Het zou daarbij de bedoeling zijn dat de onderdelen enkel tijdens de desbetreffende oefensessies gebruikt worden.

Honda wil zo de nieuwe onderdelen sparen voor de races die nog moeten komen maar Alonso de gridpenalty in Maleisië laten incasseren. Zo wordt een gridpenalty voor het wisselen van de onderdelen tijdens de thuisrace in japan vermeden.

In Maleisië heeft Honda ook twee tokens ingezet voor het verbeteren van de uitlaat. De uitlaat zou door de update betrouwbaarder zijn en ook lichter, net als het nieuwe motorblok. Dit alles zou tot een kleine verbetering van de prestaties moeten leiden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022