Silverstone stelde voor om twaalf F1-races te organiseren

In de zoektocht naar een volwaardige F1-kalender stelde het circuit van Silverstone aan de Formule 1 voor om tot maar liefst twaalf races te organiseren.


Na een weekend pauze schakelt het F1-seizoen volgend weekend opnieuw een versnelling hoger en krijgen we achtereenvolgens op 2 augustus de GP van Groot-Brittannië en op 9 augustus de 70th Anniversary Grand Prix.

Twee races dus op het circuit van Silverstone maar dat hadden als het van het circuit van Silverstone had afgehangen ook maar liefst twaalf races kunnen zijn. Op een bepaald moment zag het er immers naar uit dat er door de pandemie met het coronavirus COVID-19 zo goed als nergens zou geracet kunnen worden.

“We zeiden: ‘We geven alle ondersteuning die we kunnen geven’. Op een bepaald moment hebben we ons circuit zelfs voor maanden beschikbaar gesteld”, aldus Stuart Pringle, de circuitdirecteur van Silverstone, tegenover ‘Autosport.com’.

“Het leek toen dat er nergens anders iets zou kunnen plaatsvinden. We stelden dan ook voor ‘laat de Italiaanse teams, het Zwitserse en de mensen van Pirelli voor een paar maanden in Silverstone verblijven en laat ons twaalf races organiseren die we uitzenden op tv.”

Vanuit Liberty Media en de Formule 1 besefte men al snel dat zoveel races op het circuit van Silverstone saai zouden zijn en vervolgens kwam het voorstel om twee races op het circuit van Silverstone te organiseren, een idee dat uiteindelijk ook op de Red Bull Ring werd gehanteerd.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner