Baanmarshalls Britse GP voelen zich bedrogen: “Dit voelt als een klap in ons gezicht”

Verschillende baanmarshalls die tijdens de Britse GP aanwezig zullen zijn op het circuit van Silverstone voelen zich bedrogen, ze spreken zelfs van “een klap in hun gezicht”.


De Formule 1 en verschillende organisatoren van de races hebben voorafgaand aan het begin van het nieuwe F1-seizoen laten verstaan dat de veiligheid en maatregelen om de verspreiding van het coronavirus enorm belangrijk zijn. Er zou niets aan het toeval over gelaten worden maar dat blijkt nu in de praktijk anders uit te draaien.

Vorige maand kregen de baanmarshalls naar verluidt nog schriftelijk de mededeling dat al het personeel van de Britse GP op COVID-19 zou getest worden. Binnen iets minder dan een week begint het eerste van twee raceweekends in Silverstone en er ontstaat nu verontwaardiging onder de baanmarshalls.

Niet alle baanmarshalls zouden immers op het coronavirus getest worden, enkel de marshalls die in de paddock komen zouden getest worden en er zouden verder enkel temperatuurcontroles plaatsvinden.

“Ik voel me eerlijk gezegd belogen,” vertelde één van de baanmarshalls tegen ‘The Guardian’. “Dertig tot veertig procent van de marshalls voelt dat er iets niet juist is en zijn niet echt blij. Het lijkt alsof we tweederangsburgers zijn. Omdat we niet in direct contact met de teams staan doen we er niet echt toe.”

De marshalls zijn ook niet te spreken over de ‘We Race as One’, de campagne die de Formule 1 sinds enkele weken voert.

“Toen ‘We Race as One’ werd voorgesteld steunden we het enorm, het voelde geweldig. Nu worden we enorm teleurgesteld. Dit voelt als een klap in ons gezicht, zeker gezien de tijd, het geld en alle inspanningen die de marshalls alle jaren spenderen. Het voelt alsof we ongewenst zijn, dat we een noodzakelijk kwaad zijn.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}