Silverstone wil van de GP van Groot-Brittannië een vierdaags evenement maken 

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Het circuit van Silverstone wil van de GP van Groot-Brittannië een vierdaags evenement maken waarbij de fans ook op donderdag al actie op de baan mogen verwachten.

Vorig jaar mocht de GP van Groot-Brittannië rekenen op het bezoek van 400 000 fans verdeeld over drie dagen en ook nu is het evenement, met uitzondering van nog een aantal dure plaatsen, uitverkocht voor de editie van 2023.

De Formule 1 houdt vast aan een format van drie dagen maar de directeur van het circuit van Silverstone, Stuart Pringle, wil de fans ook al op donderdag trakteren op actie op de baan van de supportraces.

“We bekijken de mogelijkheden om het weekend te verlengen,” aldus Pringle op ‘Autosport International’ in Birmingham. 

“Ik werk hard aan de Formule 1. Ik denk dat ze de format van het weekend moeten veranderen. Ze zeggen: ‘Het is de FIA, ze moeten de systeemtest doen en zo,’ doe die dan een dag eerder.”

“Laten we wat dingen op donderdag doen. Er zijn veel mensen die willen komen kijken en drie dagen is niet genoeg.”

“Laten we er dat grote, beste deel van een weekfestival van maken. Mensen komen op dinsdag naar Silverstone en zetten de tent op, en dan zijn ze binnen.”

Onder de vorige eigenaars stond de race in Silverstone altijd onder druk en dat werd toegeschreven aan de astronomische bedragen die Bernie Ecclestone vroeg aan de organisatoren om een race te organiseren. Dankzij de positieve relatie die de huidige eigenaar van de F1, Liberty Media, heeft met de organisatoren zijn die moeilijke dagen voorbij.

“Het is een vast gegeven dat je zondag uitverkocht raakt,” zei Pringle. “Een paar jaar geleden raakten we op zaterdag uitverkocht, en nu is ook de vrijdag zo goed als uitverkocht.”

“Daar zit je winst. En als je geen winst maakt meneer Ecclestone dan kun je niet herinvesteren in de infrastructuur.”

“Silverstone kraakt en kreunt omdat de British Racing Drivers’ Club (BRDC) 40 jaar lang geen winst kon maken met de Grand Prix.”

“Ik ben blij dat de eigenaren van de F1 nu een verstandig standpunt innemen dat het niet in hun belang is om de promotor te verpletteren en ze erkennen dat de BRDC al haar geld terug investeert in de faciliteiten.”

“Als we betere faciliteiten installeren, krijgen we een betere ervaring voor de fans, en als het beter is voor de fans, is het beter voor het kampioenschap in zijn geheel en is iedereen een winnaar.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print