Singapore test verlichting nachtrace

De GP van Singapore, die dit najaar wordt verreden, zal de eerste Grote Prijs Formule 1 zijn die wordt verreden met kunstlicht. Na vele discussies en tests voor de veiligheid werd het licht dan toch op groen gezet voor de nachtrace. De organisatoren willen echter op alles voorbereid zijn en daarom besloot men om alvast de verlichting uit te testen.

De test vond plaats in Singapore te St Andrew’s Road. Over iets meer dan zestig meter werd de verlichting aangebracht en het resultaat was indrukwekkend. Niets dan tevreden gezichten na de test en één van hen was Iswaran, de Minister van Staat voor handel en industrie.

"Het lijkt me zeer licht te zijn. Ik denk dan ook niet dat er onder deze omstandigheden problemen zullen zijn voor de rijders," zei Iswaran na afloop van de test.

De verlichting geeft 3000 lux, daar waar normaal zonlicht 50 000 lux is en gewone straatverlichting in Singapore amper 100 lux haalt.

In Singapore zal wegens de race onder kunstlicht echter niet gevlagd worden zoals normaal, maar zullen elektronische borden met kleurcodes aangeven welke vlag er getoond wordt. Ook die manier van signalisatie werd eerder reeds uitvoerig getest.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print