“Slecht jaar maakt Sebastian Vettel een betere rijder”

Volgens Christian Horner, de teambaas van Red Bull, zal het voorbije slechte F1-seizoen er voor zorgen dat Sebastian Vettel een beter F1-piloot wordt. En dat kan tellen, voor een F1-piloot die al vier wereldtitels achter zijn naam heeft staan …

2014 was dan ook een erg teleurstellend F1-seizoen voor Vettel. De Duitser kreeg niet alleen af te rekenen met een wagen waarmee hij niet voor de wereldtitel kon strijden, Ricciardo overklaste het voorbije seizoen de Duitser ook nog eens.

Vooral mentaal kwam dat hard aan bij de Vettel, waarvoor het F1-seizoen er blijkbaar niet snel genoeg kon opzitten. Volgens Christian Horner zal dit slecht F1-seizoen er uiteindelijk voor zorgen dat Vettel een nog betere rijder wordt.

“Ik denk dat het een moeilijk jaar voor hem was, een jaar waarin zijn karakter meer vorm heeft gekregen en dat op allerlei vlakken,” zegt Christian Horner tegenover Autosport. “Hij kende veel pech en het zat vaker niet mee dan wel. Bovendien was hij ook niet tevreden met de wagen, vooral door de regelgeving die van 2013 op 2014 veranderde.”

“Hij is een extreem getalenteerde rijder en het was de eerste keer dat hij een teamgenoot had die hem echt kon uitdagen. Dat was voor hem iets compleet nieuw want in het verleden had hij steeds teamgenoten die hij de baas kon”.

“Ik denk dat hij uiteindelijk veel geleerd heeft tijdens het voorbije seizoen,” besluit Horner.

Die betere rijder, daar zal dan vooral concurrent Ferrari van profiteren. Tijdens het raceweekend van de GP van Japan kondigde Sebatsian Vettel immers aan dat hij Red Bull Racing ging verlaten, waarna enkele weken later de aankondiging van zijn racezitje bij Ferrari volgde. De Duitser volgt daar Fernando Alonso op, die de overstap maakt naar McLaren-Honda.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print