“Prestaties Ricciardo zorgden voor promotie van Kvyat naar Red Bull”

De uitstekende prestaties van Daniel Ricciardo hebben ertoe bijgedragen dat Daniil Kvyat na zijn debuutjaar bij Toro Rosso meteen promotie kreeg en komend seizoen voor Red Bull mag rijden.

Het was opmerkelijk, Daniil Kvyat kreeg na zijn debuutseizoen in de Formule 1 meteen promotie van Red Bull. Toen Vettel zijn afscheid bij Red Bull aankondigde volgde meteen de mededeling dat Kvyat zijn vervanger was.

De Rus mag na amper één seizoen de overstap maken van Toro Rosso naar grote broer Red Bull. Daar waar andere rijders van Toro Rosso zelfs na enkele jaren niet de overstap mochten maken, mag de Rus het dus al meteen na één seizoen. Bij sommigen leidde het tot verwondering, bij andere zelfs tot frustraties, maar Christian Horner heeft een goede verklaring voor deze beslissing.

Volgens Horner hebben de indrukwekkende prestaties van Daniel Ricicardo na zijn promotie van Toro Rosso naar Red Bull er voor gezorgd dat men bij Red Bull Kvyat het vertrouwen gaf om hem de overstap te laten maken.

“De manier waarop hij gepresteerd heeft was fenomeneel, hij was enorm snel,” aldus Horner. “Ik denk dat wat ons echt vertrouwen gaf, dat dit de prestaties van Daniel waren dit jaar. Hem de kans geven zorgde ervoor dat we vertrouwen kunnen hebben om in de jeugd te investeren en dat je erin mag geloven en erop mag vertrouwen. Dat is de reden waarom we voor Daniil Kvyat gekozen hebben.”

“Ik ken hem uiteraard sinds hij lid is geworden van ons Red Bull junior team. Hij reed zelfs voor mijn team in de GP3 toen hij wereldkampioen werd en een enorme inhaalrace deed tussen het midden en het einde van het seizoen. Dat was echt indrukwekkend,” aldus Horner.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}