Sponsors blijven Michael Schumacher trouw

Michael Schumacher kan nog steeds op de steun van heel wat van zijn sponsors rekenen.
image
Het is bijna een jaar geleden dat Michael Schumacher zijn ski-ongeval meemaakte. Een moeilijk jaar voor Michael Schumacher, maar vanuit commercieel standpunt ook voor veel van zijn sponsors. De Duitse recordkampioen kan gelukkig ook blijven rekenen op de steun van heel wat van zijn sponsors.

Heel wat van Schumacher zijn sponsors blijven de Duitser trouw, al viel er eerder deze maand ook te noteren dat twee van zijn sponsors hem in de steek lieten (Lees: Sponsors laten Michael Schumacher in de steek). Maar de overgrote meerderheid van Schumacher zijn sponsors durft er zelfs niet aan te denken om de sponsoring van Schumacher stop te zetten.

Ondanks dat ze niet uitvoerig reclame kunnen maken met Schumacher, en ze dus eigenlijk minder return krijgen voor hun sponsoring, blijven ze Duitser ook steunen tijdens deze enorm moeilijke fase in zijn leven. De grote massa zou het ook niet appreciëren dat ze als bedrijf Schumacher nu op zo’n moeilijk moment in de steek laten.

“Een samenwerking op vriendschappelijke en persoonlijke basis is altijd onze insteek geweest. Die verbondenheid bewijst zich nu”, aldus Sabine Kehm, de manager van Michael Schumacher, tegenover ‘dpa’.

Volgens Sabine Kehm storen de sponsors zich er ook niet aan dat Schumacher minder in beeld kwam dan tijdens de hoogdagen van zijn F1-carrière, een moment waarop hij veelvoudig in reclameboodschappen voorkwam. Maar dat is ook niet de hoofdreden waarom sponsors nu nog met hem samen werken.

“Men moet steeds inzien in welke fase van een carrière men zich bevindt,” aldus Kehm. “Wanneer men eerder jong is dan zoekt men veelvuldig de openbaarheid op en is men veelvuldig aanwezig in reclames. Michael had hier echter geen nood aan.”

Ook de sponsors zelf geven duidelijk te kennen dat ze Schumacher blijven steunen.

“Het is voor ons vanzelfsprekend dat men ook in slechte tijden elkaar blijft steunen,” zei Robert Peil van DVAG, dat reeds 18 jaar een sponsor en partner is van Michael Schumacher, tegenover ‘dpa’. “Het zou als onderneming een erg slecht en fataal teken zijn indien je de samenwerking verbreekt.”

En daarin staat DVAG duidelijk niet alleen. Ook heel wat andere sponsors spraken reeds hun blijvende steun uit, in tegenstelling dus tot Navyboot en Jet Set. Zij hebben hun samenwerking met Schumacher stopgezet en kregen in ruil heel wat negatieve publiciteit. De partners en sponsors die Schumacher wel blijven steunen kregen ook een plaats op de website van Michael Schumacher, die onlangs opgefrist werd en opnieuw online werd geplaatst.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}