Snelheid onder controle bij Renault

Bob Bell, de technisch directeur bij Renault, denkt dat men bij de Franse renstal tevreden is over de snelheid van hun nieuwste R29. Alonso kon geen scherpe tijden neerzetten tijdens de testritten en was constant beneden op het lijstje terug te vinden. Alonso liet alvast weten dat hij meer snelheid wil maar die zal er volgens Bob Bell zeker komen.

“De test op Portimao was niet bepaald perfect maar ik ben blij met de resultaten van de wagen. De R29 is erg betrouwbaar en we hebben ons tot nu toe veel op KERS gericht. De snelheid zal nog komen”, zo vertelde Bob Bell.

Volgens Bell zou het team veel belangstelling hebben gekregen door de neus van de nieuwe wagen en volgens sommige maakt deze de wagen een stuk trager. Maar ook daar zal men het resultaat volgens Bell nog van ondervinden. Renault werkte, net zoals vele andere teams achter grote gordijnen en daardoor zal men in 2009 wel vaker uiterlijke verschillen zien.

“Sommige mensen denken dat de neus van onze wagen een negatieve invloed heeft op de rondetijden maar dat is volgens mij zeker niet het geval. De meeste teams hebben hun wagen achter gesloten deuren ontworpen en daardoor zal je wel vaker verschillen zien in 2009”, aldus Bob Bell.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023