Spa 1000 kms : zon, vedetten en 35000 toeschouwers

Jos Verstappen naar winst in LMP2 op de Van Merkstijn Porsche
(foto : Willy Bouchez)

Een recordpubliek van 35000 mensen konden gisteren genieten van een zonnige 26° en de derde race in het Le Mans Series kampioenschap. Een race die garant stond voor spektakel en spanning op het circuit van Spa-Francorchamps. De vedettenteams van Peugeot en Oreca mochten het podium betreden : Jacques Villeneuve, in versterking van het duo Nicolas Minassian en Marc Gene op de Peugeot 908 HDI FAP haalde de overwinning binnen. Olivier Panis vervoegde teamgenoot Nicolas Lapierre met de Oreca Courage Judd voor de derde trede. Audi eindigde weerom op een tweede plaats met dit keer Mike Rockenfeller en Alexandre Premat. Zij sprokkelden kostbare punten en blijven in de klassering bovenaan in gezelschap van Minassian en Gene.

Jos Verstappen hervond ook zijn plaats op de hoogste trede van het LMP2 podium met de Porsche van teamgenoot en eigenaar Peter Van Merksteijn. Naast hen enkel maar de andere Porsche teams : de Horag met landgenoot Didier Theys, Fredy Lienhard en Jan Lammers en Essex op de derde plaats na een woelige race met Elgaard en Nielssen.

Het team van avonturier Luc Alphand won de catégorie GT1, en de Virgo Motorsport Ferrari van Bell en Bruni heerst nog steeds over de GT2 klasse. Deze keer echter kwam het neer op een strijd van tiendes van seconden tot aan de finish met de Porsche van Marc Lieb en Alex Davison.