“Spa-Francorchamps is enorm belangrijk voor de F1”

Dat Spa-Francorchamps erg populair is bij de rijders weten we al langer, maar volgens Federico Gastaldi zijn circuits zoals Spa-Francorchamps erg belangrijk voor de Formule 1.

Binnen een week is het voor de Belgische F1-fans, maar ook voor heel wat andere fans, teams en rijders één van de mooiste raceweekends op de F1-kalender: de GP van België. Het circuit van Spa-Francorchamps is één van de mooiste racecircuits ter wereld en dat vindt ook Federico Gastaldi, de vice-teambaas van het Lotus F1-team.

Volgans Gastaldi horen historische circuits zoals Spa-Francorchamps en Monza simpelweg thuis op de F1-kalender.

“Volgens mij is het vitaal dat circuits zoals Spa-Francorchamps op de kalender staan. Er zou geen tennisseizoen plaatsvinden zonder Wimbledon of een golfseizoen zonder de Masters. Deze circuits moeten absoluut behouden blijven op de F1-kalender want de fans identificeren zich ermee en ze zorgen steeds voor enorm veel opwinding,” aldus de vice-teambaas van het Lotus F1-team tijdens een interview met Paddock Eye.

Wanneer hem gevraagd wordt wat het circuit van Spa-Francorchamps zo bijzonder maakt antwoordt Gastaldi het volgende:

“Simpelweg het circuit. De sfeer is er uniek, maar uiteindelijk draait Spa vooral rond de uitdaging die het biedt voor de rijders. Alleen al de rijders in de klassieke bochten zoals Eau Rouge en Pouhon zien aanvallen is sensationeel. Het moet fantastisch zijn om een ritje op een rollercoaster doorheen de bossen te maken. Het lijkt wel of het circuit de goede en slechte kanten van de Formule 1 combineert. Spa zorgt ook altijd voor een goede sfeer in de paddock, iedereen zit na de zomerpauze ook opnieuw vol energie voor de rest van het seizoen. We hebben er ook al enorm veel spraakmakende races gezien, het debuut van Michael Schumacher in 1991, vervolgens het jaar nadien zijn eerste overwinning bij ons met Benetton, Damon Hill die er in de Jordan zijn eerste race wint en ook voormalig piloot Giancarlo Fisichella die er in 2009 bijna won. Het is een fantastische plaats en het circuit zorgt altijd voor heel wat spektakel.”

Het mag duidelijk zijn, de Formule 1 kijkt reikhalzend uit naar de GP van België.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2021Black Friday 2021