Spa GP: “Pure speculaties dat GP van België verdwijnt, er is geen voorlopige F1-kalender 2023”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Vanessa Maes, het hoofd van Spa Grand Prix, de organisator achter de GP van België, ontkent tegenover het Franstalige La Dernière Heure dat er een voorlopige F1-kalender is en dat reeds beslist is dat de GP van België van de F1-kalender verdwijnt. Maes is niet te spreken over de speculaties.

Volgens berichten gisteren in de Nederlandse en Belgische media zou de GP van België ontbreken op de voorlopige F1-kalender 2023. Er zou sprake zijn van een ‘definitief’ ontbreken van de F1-race op het circuit van Spa-Francorchamps. Alleen indien een andere race alsnog niet zou kunnen doorgaan zou België eventueel kunnen invallen.

Opvallend is dat ‘Het Laatste Nieuws’ met haar nieuwsbericht ‘Vrees wordt waarheid: Spa-Francorchamps niet op voorlopige Formule 1-kalender van volgend seizoen’ over bronnen lijkt te beschikken maar tegelijkertijd geen bewijs aanlevert, noch een zogenaamde voorlopige F1-kalender 2023 publiceert.

Bij Spa Grand Prix vallen ze als organisator van de GP van België compleet uit de lucht. Ze zijn helemaal niet te spreken over de berichtgeving op diverse website en in diverse kranten.

“Ik zou graag de bron van deze media willen weten,” aldus Vanessa Maes, het hoofd van Spa Grand Prix, tegenover ‘La Dernière Heure’. “Ik heb me ingelicht en er werd me door de FIA verzekerd dat er momenteel helemaal nog geen voorlopige F1-kalender circuleert onder de teams.”

“Dit zijn allemaal pure speculaties. Er is zeker en vast heel wat discussie momenteel. Ons contract loopt net als dat van Monaco en Le Castellet af en we onderhandelen nog steeds over een verlenging van ons contract.”

Vanessa Maes liet weten dat een delegatie onder leiding van Melchior Whatelet vorige week naar Londen reisde om met F1-baas Stefano Domenicali te ontmoeten en gesprekken te voeren over een mogelijke contractverlenging voor de GP van België.

“Het enige wat ik je kan vertellen is dat de gesprekken positief waren. Ze zijn zich bewust en appreciëren ook de werkzaamheden die afgelopen winter op het circuit hebben plaatsgevonden,” aldus Vanessa Maes. “We hebben ook onze plannen voor de race van 2022 onthuld.”

Stefano Domenicali zou ook rechtstreeks met Vanessa Maes gesproken hebben en tegen haar gezegd hebben “Dat hij een toekomst voor Francorchamps wil maar nog niet wist hoe.”

Volgens Vanessa Maes zouden we tegen eind augustus, wanneer de GP van België plaatsvindt, duidelijkheid moeten hebben.

Voorlopig blijft het dus bang afwachten voor de Belgische F1-fans, maar hoop mogen ze dus nog wel koesteren …

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print