Ross Brawn: “Spectaculaire Britse GP bewijst succes van nieuwe F1-bolides”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na afloop van de GP van Groot-Brittannië was Ross Brawn laaiend enthousiast. Volgens Brawn was deze Britse GP een echte ‘klassieker’ en bewijst hij ook dat de nieuwe generatie F1-bolides goed functioneren. Er is meer spektakel en de rijders genieten meer tijdens de F1-races.

“De race op Silverstone dit jaar was een klassieker, een perfecte demonstratie van wat de sport heeft proberen te bereiken met deze revolutionaire nieuwe wagens,” aldus Brawn in zijn debriefing na de GP van Groot-Brittannië.

Brawn was uiteraard opgelucht dat Guanyu Zhou ongeschonden uit zijn zeer zware crash kwam. Tegelijkertijd was Brawn dus ook blij met de intense gevechten die we tijdens de race te zien kregen.

We kregen een geweldige race, wat ik mooi vond was de geweldige precisie die de rijders met hun wagens aan de dag konden leggen.”

“We zagen ongelooflijk veel fascinerende gevechten, gevechten die verschillende bochten duurden en waarbij er meermaals van positie werd gewisseld.”

“We zagen de rijders met deze wagens verschillende rijlijnen hanteren, daardoor konden bij momenten twee, drie of zelfs vier wagens bijna naast elkaar rijden.”

“We zagen ongelooflijk veel inhaalmanoeuvres. De rijders moesten echt intens werken om hun inhaalmanoeuvre te kunnen vervolledigen, het was niet gewoon even DRS gebruiken en er voorbij gaan.”

De Britse GP was volgens Brawn zeker geen unicum dit seizoen, er waren dit seizoen al verschillende races waarin we heel wat mooie gevechten en inhaalmanoeuvres zagen.

“We hebben dit jaar al geweldige gevechten gezien, inclusief wiel-aan-wiel gevechten en verschillende positiewissels tussen Charles Leclerc en Max Verstappen aan de leiding van de races in Bahrein en Saoedi-Arabië.”

“De rijders genieten echt van deze wagens en dat is zeer positief. Ze appreciëren allemaal de verandering en de mogelijkheid om dicht achter je voorligger te kunnen rijden.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print