Spa Racing Festival – F3000 : kampioen Ricci slaat terug

De wedstrijd van de EuroSeries F3000, aangekondigd als hét spektakelstuk van deze eerste dag, loste al zijn verwachtingen in. Gedurende tien ronden leverden de Italianen Davide Rigon en Giacomo Ricci een duel op het scherp van de snee. Al in de eerste ronde liet polesitter en leider in het kampioenschap Davide Rigon zich verrassen door de Minardi-rijder en ondanks talrijke aanvallen slaagde hij er niet meer in de eerste plaats te heroveren. Ricci haalde het uiteindelijk met vier tienden van een seconde voorsprong. Debutant Kasper Andersen, afkomstig uit de International Formula Masters en vertrokken van op de vijfde plaats, legde bij zijn eerste wedstrijd beslag op het derde podiumtrapje. (persbericht)

De uitslag: 1. Ricci (Ita), 10 ronden in 21.34.939; 2. Rigon (Ita) op 0.420; 3. Andersen (Den) op 7.539; 4. Razia (Bra) op 17.502; 5. Martini (Ita) op 18.336; 6. Nunes (Bra) op 19.590

"Ik had verwacht van mee te kunnen maar helemaal niet dat ik hier zou winnen", verklaart Ricci achteraf. "Het is geweldig dat ik van deze nieuwe garde kan winnen."
"Mijn toekomst ligt echter in de Verenigde Staten. De rijdersmarkt hier in Europa is verzadigd. Te weinig zitjes en teveel goede piloten. Ik heb goede contacten om in de Champcars te gaan rijden. Het zal weer een compleet leerproces worden maar uiteindelijk zal ik er geraken."
(interview Willy Bouchez)

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen