Spa Racing Festival – Formule Renault : Grandsire en Kechele op pole

Kwalificaties Formula Renault 1.6: Grootse Grandsire

De jonge Fransman Jean-Philippe Grandsire verraste iedereen, zijn Luxemburgse ploegmaat Gary Hauser inbegrepen, door bij de tweede kwalificatiesessie met meer dan een seconde voorsprong de pole te veroveren. Op de startgrid van de eerste wedstrijd zullen achter de twee bolides van Racing Expérience de TBR-wagen van de Roemeen Sechelariu en de Delahaye Racing Team-auto van David De Saeger plaats nemen. De jonge Brusselaar gaat als eerste Belg de twee belangrijkste titelkandidaten vooraf, de Letse Karline Stala en Antwerpenaar Niels Cox, die in de tussenstand door 12 punten worden gescheiden, in het voordeel van onze landgenoot. “Ik neem geen enkel risico”, legt Cox uit. “Ik word voortdurend op de vingers gekeken en zal me beperken tot het volgen van Karline.” De jonge blonde beweerde “er nog in te geloven. In autosport is alles mogelijk tot het vallen van de finishvlag.”  (persbericht)

De startgrid van race 1: 1. Grandsire (Fra) in 2 :34.731; 2. Hauser (Lux) op 1.077; 3. Sechelariu (Roe) op 1.156; 4. De Saeger (Bel) op 1.479; 5. Stala (Let) op 1.708; 6. Cox (Bel) op 2.107

Bij de grotere broers van de NEC Formule Renault 2-liter staat Kechele op pole. De kampioenschapsleider is de grote favoriet voor de eindzege en voor de winst in het kampioenschap.
De NEC, of Northern European Championship staat hoog aangeschreven en is een kweekvijver voor talent.