Spiegels verdwijnen van sidepods

Vanaf de Grand Prix van Spanje is het niet langer toegestaan dat de spiegels van een wagen op de zogenaamde sidepods bevestigd worden.
Fernando Alonso hinderde Michael Schumacher tijdens de kwalificatie in Australië. De Spanjaard zag de Duitser te laat in zijn spiegels. Beide heren bespraken het voorval onderling.

Alonso en Schumacher zijn echter niet de enige rijders die aangaven dat de huidige spiegels in principe niet functioneren waarvoor ze eigenlijk bestemd zijn. De spiegels op een wagen dragen uiteraard enorm bij aan de veiligheid binnen de sport maar omwille van aerodynamische aspecten plaatsen sommige teams ze nogal onhandig op de wagens.

De FIA is alvast tot een oordeel gekomen. Vanaf de Grand Prix van Spanje mogen de spiegels van een wagen zich niet langer op de sidepods bevinden. Normaal zou de nieuwe regel al zijn ingegaan tijdens de GP van Maleisië. Om de plaatsing van de spiegels aan te passen moeten de meeste teams uiteraard hun fabriek kunnen opzoeken en daarvoor is momenteel de afstand tot Europa nog steeds te ver.

In Spanje zullen meerdere rijders dus geen excuus meer mogen hebben voor het eventueel hinderen van een snelle wagen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}