Spyker: moeilijke start

Mike Gascoigne erkent dat het eerste raceweekend voor Spyker meer dan genoeg sores bracht.

"De bedoeling was beide wagens aan de finish te brengen. Daar zijn we overduidelijk niet in geslaagd. Gelukkig hoef je maar één keer de eerste race te rijden."

Debutant Adrian Sutil was goed weg bij de start maar raakte de Super Aguri van Davidson. Daarna reed de jonge Duitser de pannen van het dak om weer aansluiting te krijgen met de staart van het veld. Hij was daar zo druk mee bezig dat hij geen tijd had de blauwe vlaggen te zien die gepresenteerd werden. Dat leverde hem uiteindelijk een drive-through op. Bij het buitenrijden maakte hij een typische fout en ging even over de witte lijn. Gevolg: een tweede drive-through. Dat zette hem goed laatste, een plek waar hij niet meer van wegraakte.

Ook Albers vertrok met het mes tussen de tanden maar strandde al in de 11de ronde toen hij zijn rempunt miste en de zandbak inging. Erg veel wou Albers er niet over kwijt. "Driver error" klinkt het bij Spyker maar kwatongen beweren dat dit een dwaze uitval zou zijn. Zo zou het radio-oortje van Albers zijn losgekomen en de Nederlander zou daar zo mee beziggezeten hebben om die draad los te trekken dat hij compleet ongeconcentreerd zijn rempunt miste.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023