Renault: maximum uit de gegeven omstandigheden

Het Renault team dat in de Alonso-periode gewend was overwinningen te vieren zag Fisichella op een verre vijfde stek eindigen en diende zijn hart vast te houden bij de capriolen van nieuwkomer Kovalainen. Een slechte start?

Denis Chevrier van Renault licht toe: "Toegegeven, we kunnen eigenlijk niet tevreden zijn met het behalen van slechts vier punten na een race. Aan de andere kant moeten we ons ook niet in wanhoop storten na slechts deze eerste race. We moeten eigenlijk de parameters nog onderzoeken die verklaren waarom we zulke achterstand oplopen. Eerlijk gezegd, het volstaat niet enkel te kijken naar de klassering, je moet ook kijken naar de opgelopen achterstand. Vele facetten dragen daartoe bij en voorlopig kunnen we er niet echt een reden op plakken. We hadden geen verkeerde bandenkeuze. We hadden geen verkeerde strategie. We moeten de hele interactie bekijken met de gegevens die we hebben verzameld tijdens dit weekend."

Giancarlo Fisichella: "Het was een veel zwaardere race dan ik had verwacht. Ik startte voor twee stints op harde banden en 1 stint op zachte banden. Net als mijn teamgenoot Kovalainen en net als de McLarens en de Ferrari’s. Ik had gedacht dat we korter bij de leiders zouden zitten. Uit de testritten bleek dat we wel goed zaten in de langere stints en dus zouden we in de race voordeel moeten hebben gehaald. Dat was niet zo. Waard om te onthouden is dat ik op het einde van de race Felipe Massa toch nog kon afstoppen en dat ik tevreden ben met de algemene settings van de wagen. Nu moeen we hier nog wat race-snelheid uithalen. In de gegeven omstandigheden mag ik zeggen dat ik het beste gehaald heb wat er in het pakket inzat."

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print