GP Australië 2007: paddocksprokkels

Een persconferentie met Fernando Alonso was belegd op zaterdagnamiddag. De Spaanse wereldkampioen weigerde echter één woord te zeggen tot twee journalisten van een magazine in Asturië (de Spaanse regio waaruit Fernando afkomstig is) de zaal hadden verlaten. Volgens Alonso’s eigen zeggen omdat deze journalisten hadden geschreven dat hij was getrouwd met zijn verloofde, iets wat de Spaanse rijder zelf tot nu toe heeft ontkend.

De zusjes Minogue kwamen heel even op bezoek bij Jenson Button op de startgrid. Ze zeggen fans van de Brit te zijn. Even later stoven ze weg in een geblindeerde limousine en kregen de journalisten van de plaatselijke pers van de bodyguards te horen "to f*ck off"… Sterallures zijn van overal.

De FIA heeft de munt gewijzigd waarin de boetes dienen te worden betaald. Ooit waren dat Zwitserse franken, vele jaren lang rekende men in dollars maar sinds Australië worden boetes betaald in Euros! Menig rijder lapte de snelheidsbeperkingen in de pit aan zijn laars en zo verkreeg men dit weekend de ronde som van 6000 euros aan boetes bij elkaar.

Rondom het circuit en op de toegangswegen zette de Australische staat Victoria heel wat wegblokkades en omleidingen op om publiek en verkeer in goede banen te leiden. Terwijl in de hele staat momenteel een grote droogte heerst lieten werkmannen op maandag 110.000 liter water wegvloeien uit de rode en witte plastik "legoblokken" die deel uitmaakten van de wegblokkades.

En in het voorprogramma tenslotte werd de race voor BA’s (Bekende Australiërs) gewonnen door … een onbekende Australiër. Eén deelname werd immers verloot onder het publiek en deze brave onbekende bleek aan een stuur te kunnen draaien.

Pech dus voor één van de plaatselijke beroemde radio DJ’s. Onder de radiozenders was een bijkomende weddenschap afgesloten. Wie laatste zou eindigen van de DJ’s zou zijn helm moeten aanhouden tot de winnaar van de race zou beslissen dat hij hem mocht afzetten. Blijkbaar heeft onze winnaar uit het publiek nu beslist dat de arme radio DJ zijn helm dient aan te houden tot donderdag !

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023