Spyker test op volle sterkte

Het Spyker team slaat de tests in Bahrein over maar gaat deze week op volle sterkte testen in Valencia. Daartoe gaat de nieuwe F8-VII op de baan in handen van titularissen Albers en Sutil. Maar ook Valles, Van Der Garde en Fauzy komen uitgebreid op de baan.

Dat is een hele hoop jong talent en elk hebben ze hun eigen doelstellingen. Van Der Garde hoopt zo zijn superlicentie te verwerven. De jonge Nederlander die hoge ogen gooide in de Europese F3 verleden seizoen staat in het middelpunt van een controverse.

Aanvankelijk was hem een testzitje beloofd bij Super Aguri maar omwille van de weersomstandigheden werden enkele weken geleden alle Aguri-tests afgeblazen. Teleurstelling dus bij de jonge Van Der Garde die onmiddellijk daarna bekendmaakte te zullen rijden voor Spyker.

"Contractbreuk" stelde men bij Super Aguri en dezen dienden onmiddellijk een klacht in bij de bond. Van Der Garde hoopt nu via een testrol bij Spyker zijn licentie toch te behalen en de levensnoodzakelijke F1-ervaring op te doen.

Fauzy en Valles kennen Valencia goed uit hun verleden met de Spaanse F3 en GP2. Beide rijders willen broodnodige F1-ervaring rapen en zich verder integreren in het team. Albers zal slechts vanaf donderdag testen. Tot dan is Sutil de enige titularis-rijder van het team op Valencia. Nog deze winter verklaarde GP2-kampioen en rijzende ster Lewis Hamilton dat Sutil bij Spyker wel eens zijn teamgenoten zou kunnen overtreffen. Hamilton kent Sutil goed van hun gevechten uit de GP2. De Zuidamerikaanse Duitser blijft er echter nuchter onder. "F1 is sowieso moeilijk en ik heb nog geen 1000 kilometer afgelegd in een F1-wagen. Vooral omtrent de banden hebben we bij Spyker op dit moment veel te weinig gegevens en het zal dus daarop zijn dat we ons gaan concentreren."

Pas sedert Kerstmis weet Sutil dat hij F1 zal rijden en hij is er zich van bewust dat hij als 4de Duitser op de grid extra druk op de schouders zal krijgen. Met het verdwijnen van de grote Michael wacht men in Duitsland immers vol verwachting op de volgende "Schumi". Of dat nu broer Ralf wordt, Rosberg, Heidfeld of Sutil, het zijn grote schoenen die moeten worden gevuld.

Ondertussen telt er maar één ding: zoveel mogelijk in de kijker rijden met "nederlands" F1-hoop, de oranje Spyker-Ferrari F8-VII!

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner