Stake F1 team presenteert opvallende zwart-groene F1-bolide: Dit is de C44

Stake F1 team
Stake F1 team

Het Stake F1 team heeft een opvallende nieuwe wagen voor het F1-seizoen 2024 voorgesteld. De C44 F1-bolide kenmerkt zich door een erg opvallende zwart-groene livery.

Tot vorig jaar was het Stake F1 team bekend als Alfa Romeo Racing maar de Italiaanse constructeur besloot meer dan een jaar geleden al om eind 2023 de stekker uit haar F1-project te trekken. Dat hield eigenlijk in dat het Zwitserse Sauber Motorsport de naam van haar F1-team door Alfa Romeo liet gebruiken.

Nu volgt er dus de omvorming naar het Stake F1 team al zorgt dat op zijn beurt dan weer voor problemen want Stake is immers een sponsor die gelinkt wordt aan de goksector en in verschillende landen is gokreclame verboden. In die landen zal de renstal een andere naam hanteren: ‘Kick F1 team’. Kick is een andere belangrijke sponsor van het team.

Dit alles is op zich is tijdelijk want het ‘Stake F1 team’ zal slechts gedurende twee seizoenen onder die naam bestaan. In 2026 wordt de renstal immers omgevormd tot het Audi F1 team. De Duitse constructeur is nu al volop bezig met de voorbereidingen, waaronder het bouwen van een volledig nieuwe F1-motor.

In afwachting daarvan is er nu dus echter het ‘Stake F1 team’ met de Fin Valtteri Bottas en de Chinees Guanyu Zhou als rijdersduo.