Start Lewis Hamilton de GP van België als laatste?

Lewis Hamilton zal misschien achteraan op de startgrid geplaatst worden tijdens de GP van België. ‘Auto, Motor und Sport’ speculeert dat hij tijdens het raceweekend op het circuit van Spa-Francorchamps waarschijnlijk gebruik gaat maken van zijn zesde en zevende motor van het seizoen.

Hamilton kreeg in het begin van het seizoen al veel problemen met zijn power units. Dat zorgt ervoor dat hij de toegestane vijf motoren al gebruikt heeft. De Brit schijnt nu zelf ook in te zien dat hij het seizoen niet kan uitrijden met zijn vijfde krachtbron.

Hamilton is volop aan het strijden met Rosberg voor de titel. Nu zal Hamilton echter bij het in gebruik nemen van iedere volgende motor een gridpenalty van tien plaatsen op de startgrid krijgen. ‘Auto, Motor und Sport’ denkt dat Mercedes ineens een grote gridpenalty’s wil incasseren om zo twee aparte gridpenalty’s tijdens twee verschillende raceweekends te vermijden.

Als dit doorgaat zal Hamilton helemaal achteraan moeten starten. Men denkt dat Spa hiervoor het best geschikt is doordat het er vaak regent en er vaak wagens van de baan gaan. Ook een eventuele safety car kan een inhaalrace op het circuit van Spa-Francorchamps vereenvoudigen.

Of Hamilton of Mercedes dit daadwerkelijk van plan is valt nog af te wachten.

Geschreven door Anouck Jaspers
a:0:{}
Max Verstappen kreeg de nodige kritiek nadat hij tijdens de GP van Hongarije enigszins agressief zijn positie verdedigde tegenover Raikkonen. Sebastian Vettel, teamgenoot van Raikkonen, verdedigt de Nederlander echter enigszins.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print