Stefano Domenicali: “1 op 3 raceweekends in 2022 zal sprintrace hebben”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Er wordt nog volop getimmerd aan de F1-kalender van 2022 maar wat nu al lijkt vast te staan is dat we volgend jaar veel meer sprintraces zullen hebben dan dit seizoen.

De Formule 1 experimenteert dit seizoen tijdens drie raceweekends met sprintraces. In Silverstone kregen we de eerste sprintrace op zaterdag, gevolgd door een tweede sprintrace enkele weken geleden in Monza. In Brazilië zullen we een derde en laatste sprintrace dit seizoen krijgen maar nu lijkt al vast te staan dat we volgend jaar heel wat meer sprintraces zullen krijgen.

“We hebben begin dit jaar gezegd dat we dit jaar tijdens drie raceweekends met het format zouden testen zodat we voor de toekomst de juiste beslissing konden nemen,” aldus Domenicali tegenover Craig Slater van ‘Sky Sports’.

“Het grootste deel van de commentaren waren zeer positief. De promotors zijn zeer blij omdat er iets nieuw is en we iets op vrijdag, zaterdag en zondag hebben dat belangrijk is.”

Het format met de sprintraces wordt nu dus al positief geëvalueerd. We zullen volgend jaar dan ook meer raceweekends met sprintraces hebben.

“We zullen het format met de sprintrace niet zomaar overal hanteren,” aldus Domenicali.

“Het is iets dat we willen voorbehouden voor ongeveer een derde van de races en we willen er voor zorgen dat er op een andere manier beloningen en punten worden uitgedeeld op een specifiek aantal circuits zodat je er het verschil mee kan maken.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen