Stefano Domenicali: “Anders stonden Spa-Francorchamps en Monza niet meer op de F1-kalender”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

F1-baas Stefano Domenicali heeft gereageerd op de kritiek dat de Formule 1 steeds meer nieuwe races op de kalender plaatst die vooral fors betalen voor hun plaats op de kalender en dat dit ten koste gaat van heel wat ‘historische circuits’.

Niet alleen fans maar ook verschillende rijders lieten al verstaan dat ze het jammer vinden dat heel wat ‘historische circuits’ van de kalender dreigen te verdwijnen en dat de F1 vooral nieuwe circuits verkiest die veel geld neertellen. Ook Max Verstappen uitte onlangs die bezorgdheid maar volgens F1-baas Stefano Domenicali is die kritiek onterecht.

Met Las Vegas, Miami en Jeddah kwamen er verschillende nieuwe circuits op de F1-kalender die hun plaats vooral te danken hebben aan de vele tientallen miljoenen die ze opbrengen voor de Formule 1. De steeds wederkerende kritiek is volgens F1-baas Stefano Domenicali echter onterecht.

“Races zoals in Las Vegas, Miami of Jeddah betalen mee voor Monza en Spa,” aldus Domenicali tegenover ‘Motorsport Aktuell’. “Zonder die opbrengsten zouden er geen klassieke circuits meer op de kalender staan.”