Helmut Marko reageert op berichten dat nieuwe Red Bull F1-bolide niet door crashtest is geraakt

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens verschillende berichten de voorbije dagen zou de nieuwe Red Bull F1-bolide één van de FIA-crashtests niet succesvol doorstaan hebben. Red Bull-adviseur Helmut Marko heeft gereageerd op de berichten daarover.

Iedere F1-bolide moet verschillende verplichte crashtests succesvol doorstaan, zonder het doorstaan van die crashtests mag een F1-bolide tijdens een officiële F1-sessie, waaronder de voorbereidende wintertests, niet gebruikt worden. Volgens diverse berichten zou de Red Bull F1-bolide voor het seizoen 2024 de crashtests voor de frontale impact niet succesvol doorstaan hebben.

Opvallend is dat er officieel tot dusver geen reactie op deze berichten kwam. Tot nu want Red Bull-adviseur Helmut Marko reageerde op de berichten dat de RB20 de crashtests niet succesvol zou doorstaan hebben.

“Als we de eerste crashtest meteen zouden doorstaan hebben, pas dan zouden we een probleem hebben. Dan zouden we ons werk niet goed gedaan hebben!”

En zo houdt Marko zich dus opvallend op de vlakte, al lijkt hij daarmee vooral erop te wijzen dat men bij Red Bull vooral de limieten probeert op te zoeken om performance te vinden.