Stefano Domenicali: “F1 heeft het potentieel voor kalender met 30 races!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens F1-baas Stefano Domenicali zou de Formule 1 maar liefst 30 races op de kalender kunnen plaatsen. Dit jaar staan er normaal gesproken 23 races op de F1-kalender.

Wanneer de Formule 1 een vervanger heeft aangeduid voor Rusland staan er dit jaar opnieuw een recordaantal van 23 races op de F1-kalender 2022. Geleidelijk aan is de kalender de voorbije jaren steeds verder gegroeid en steeds meer vraagt iedereen zich af waar de limiet ligt.

De theoretische grens momenteel ligt op 24 races, dat is het maximaal aantal races dat de huidige concorde overeenkomst die tot 2025 loopt. Liberty Media stuurt als F1-eigenaar al langer aan op een steeds verdere uitbreiding van de F1-kalender, dit om de inkomsten van de sport en zo onrechtstreeks ook van de teams te vergroten.

Het is echter maar de vraag of de F1-teams een verdere uitbreiding nog zien zitten. Nu al is er sprake van een werkdruk die veel te hoog is, vooral omdat de medewerkers van de teams ondertussen de helft van het jaar weg van huis zijn. F1-baas Stefano Domenicali meent dat er voldoende interesse is om zelfs een kalender met 30 races te vullen.

“Naast bijkomende interesse vanuit Amerika en China denk ik dat er ook het potentieel is om binnenkort in Afrika te gaan racen,” aldus Domenicali in gesprek met Martin Brundle van ‘Sky F1’.

“Er is veel interesse daar. Het is zeker en vast een deel in de wereld dat ontbreekt op onze kalender.”

“Ik denk dat er het potentieel is om verder uit te breiden naar 24 races. Ik zou zelfs zeggen dat er het potentieel is voor 30 races! Er is interesse van over heel de wereld.”

De Formule 1 wacht de moeilijke uitdaging om meer plaatsen aan te doen waar men veel geld wil neertellen om een F1-race te mogen organiseren en toch de circuits met een rijke historie niet naast zich neer te leggen.

“Het is aan ons om een juiste balans te vinden tussen de plaatsen waar we met de F1 graag naartoe willen gaan en de historische circuits die echt op de kalender horen te staan.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023