“Lance Stroll zou beter een andere hobby zoeken, dit was dramatisch!”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Harde woorden van Ralf Schumacher voor Lance Stroll die zichzelf volgens de voormalig F1-piloot vernederde door zich tijdens de kwalificatie te laten verslaan door ‘invaller’ Nico Hulkenberg. Tijdens de race finishte Stroll wel voor Hulkenberg maar dan nog kan Stroll er volgens Schumacher maar beter mee ophouden.

“Stroll zou zichzelf moeten afvragen of hij geen andere hobby moet zoeken,” aldus Ralf Schumacher die zich steeds meer ontpopt tot de grootste criticus van de Canadees. “Het was echt beschamend. Nico deed het wel goed als invaller.”

Volgens Ralf Schumacher loopt alles bovendien fout bij Aston Martin. De nieuwe wagen is niet goed en ook over de aanpak van Lawrence Stroll heeft Schumacher geen goed woord.

“De wagen is naar verluidt een ramp,” vertelde Schumacher tijdens de Duitse show ‘AvD Motor & Sport Magazin’.

“Daar bovenop komt nog eens dat de eigenaar van het team ook nog eens de meetings voorzit en nadrukkelijk zegt hoe de dingen gedaan moeten worden. Als dat daadwerkelijk het geval is dan wordt het zeer, zeer gecompliceerd.”

Ralf Schumacher maakte vervolgens de vergelijking tussen Aston Martin en wat Toyota destijds in de Formule 1 probeerde. Toyota dacht door er veel geld tegenaan te gooien dat ze succesvol konden worden, een aanpak die ook Aston Martin nu lijkt te hanteren.

“Het team zit op het verkeerde spoor,” aldus Schumacher. “Ze willen te veel te snel bereiken, en dat werkt simpelweg niet in de Formule 1.”

“Je kan niet gewoon mensen en geld in een pot gooien, eens goed roeren, en vervolgens verwachten dat er iets goed uitkomt. Het team wil met een soort pletwals er tegenaan gaan maar dat werkte ook niet bij Toyota.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print