Stefano Domenicali: “We gaan ons niet onder druk laten zetten door Andretti”

IndyCar
IndyCar

Al geruime tijd probeert Michael Andretti een plaatsje op de startgrid van de Formule 1 te verkrijgen. Daarbij schuwt Andretti ook geen straffe verbale bewoordingen maar F1-baas Stefano Domenicali laat verstaan dat de Formule 1 zich daardoor niet zal laten leiden.

De FIA liet onlangs verstaan dat ze graag nieuwe teams in de Formule 1 verwelkomen maar bij de Formule 1 zelf reageren ze minder enthousiast om het aantal teams uit te breden naar meer dan tien stuks. Vooral Michael Andretti ziet zich eindelijk gesterkt in het forceren van zijn toegang naar de Formule 1 maar F1-baas Stefano Domenicali houdt er duidelijk een andere mening op na.

Zo vindt Domenicali het bijvoorbeeld niet kunnen dat Andretti de huidige teams ‘bezuchtig’ noemt omdat ze uiteraard niet graag willen dat er één of meerdere teams bijkomen die mee in de pot met ‘prijzengeld’ zouden komen graaien.

“Er zijn er anderen die veel minder uitgesproken zijn en ook graag in de Formule 1 willen komen. Er is een proces dat gerespecteerd dient te worden en we zullen er samen met de FIA voor zorgen dat dit proces wordt gerespecteerd,” aldus Domenicali.

Domenicali laat ook duidelijk verstaan dat hij zich niet door het ‘geschreeuw’ van Michael Andretti zal laten onder druk zetten.

“Er zijn heel wat dimensies waarmee we rekeningen moeten houden. We mogen niet overreageren omdat iemand heel het systeem onder druk probeert te zetten.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print