Actievoerders die tijdens Britse GP circuit van Silverstone bestormden schuldig bevonden: celstraffen dreigen

Twitter
Twitter

De zes actievoerders van ‘Just Stop Oil’ die actie voerden tijdens de Britse GP zijn voor door de rechtbank schuldig bevonden. Een mogelijke celstraf dreigt nu voor de actievoerders.

Tijdens de eerste ronde van de GP van Groot-Brittannië bestormden vijf actievoerders het circuit van Silverstone. Op de ‘Wellington Straight’ namen ze plaats, wat potentieel een erg gevaarlijke situatie veroorzaakte. F1-bolides hadden hen tegen hoge snelheid kunnen aanrijden maar gelukkig werd net dan de race stilgelegd omwille van de zware crash van de Chinees Guanyu Zhou.

Naast de vijf demonstranten op het circuit werd er nog een zesde demonstrant gevonden op het terrein van het circuit van Silverstone. De zes ontkenden de beschuldigingen maar ze werden wel schuldig bevonden aan ‘het veroorzaken van overlast’ met daarbij ernstige risico’s voor de rijders, baanmarshalls, de fans en zichzelf.

Op 31 maart zullen de zes actievoerders, vier mannen en twee vrouwen tussen de 22 en 47 jaar, te horen krijgen wat hun straf is, daarbij riskeren ze celstraffen.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print