Sterke twijfels bij Honda over motor-update voor Maleisië

Enkele dagen voor aanvang van het raceweekend in Maleisië twijfelt Honda nog steeds of het de upgrade voor haar motor zal introduceren.

Eerder raakte reeds bekend dat Honda een upgrade voor haar motor wil introduceren maar dat het er nog niet uit was tijdens wel raceweekend dat zou gebeuren. Japan lijkt alvast uitgesloten, aangezien de Japanse fans niet graag zouden zien dat McLaren-Honda een gridpenalty krijgt tijdens de thuisrace van Honda (Lees: Honda wil ‘imagoschade’ tijdens thuisrace in Japan vermijden).

Maleisië, Japan en de Verenigde Staten behoorden tot de mogelijkheden. Aangezien Japan waarschijnlijk afvalt blijven de raceweekends van Maleisië en de Verenigde Staten nog over. Algemeen werd dan ook verwacht dat Honda de motor-upgrade reeds in Maleisië zou introduceren, zodat het er ook tijdens haar thuisrace in Japan van kan profiteren. Honda twijfelt echter nog steeds over de eventuele introductie van de update.

“We zijn niet 100 procent zeker dat we een update voor de power unit in Maleisië zullen introduceren. We zullen de uiteindelijke beslissing op het circuit nemen, wanneer we meer weten over de balans tussen de verbeterde performance en de betrouwbaarheid,” aldus Honda-motorbaas Yusuke Hasegawa.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022