Stewards delen reprimande uit na bijzondere overtreding Lance Stroll

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Opmerkelijk nieuws eerder dit raceweekend want de stewards waren een onderzoek gestart naar de ‘afwezigheid’ van Lance Stroll tijdens een evenement voor fans. Uiteindelijk besloten de stewards om een reprimande uit te delen.

Eerder vandaag verspreidde de FIA een document waaruit bleek dat Lance Stroll zich voor een wel erg bijzondere reden moest melden bij de stewards: het missen van een evenement voor fans. Stroll had daadwerkelijk het ‘fan evenement’ gemist maar hij had daar naar eigen zeggen een goede reden voor.

Lance Stroll meldde zich immers bij de stewards en gaf aan dat hij het evenement had gemist omwille van een afspraak bij een dokter. ’s ochtends had Lance Stroll al problemen met zijn gezondheid en daarom ging hij langs bij een dokter, iets dat ook het Aston Martin F1 team bevestigde bij de stewards.

De stewards hadden begrip voor de situatie van Lance Stroll en het feit dat hij bij een dokter was langsgegaan maar ze lieten wel verstaan dat er dan ook op tijd contact moet opgenomen worden met de aangewezen autoriteiten om te laten weten dat de rijder tijdens het ‘fan evenement’ niet aanwezig kan zijn.

Dat was dus niet gebeurd en daarvoor krijgt het Aston Martin F1 team een reprimande. Voor Lance Stroll blijft het incident zonder gevolgen.