Stewards: “Rijders die niet voldeden aan 107 procent-regel behouden gridpositie”

De stewards hebben besloten dat de rijders wiens gridpositie ter discussie stond voor het niet halen van de 107 procent-regel tijdens Q1 hun gridpositie mogen behouden.

Omwille van de zware regenval en de vier rode vlaggen die Q1 telkens onderbraken waren de omstandigheden waarin de rijders zich dienden te kwalificeren enorm zwaar. Er waren maar liefst elf rijders die tijdens Q1 de 107 procent-regel niet haalden en strikt genomen volgens het reglement niet mochten deelnemen aan de race.

Enkel wanneer de stewards vervolgens toestemming geven om deel te nemen aan de race mag een rijder alsnog starten. Verschillende teams van de betrokken rijders hebben dan ook officieel toestemming gevraagd aan de stewards om te mogen deelnemen aan de race. Dat was vooral het geval voor de rijders die tijdens Q1 reeds sneuvelden. Enkele rijders die de 107 procent-regel niet haalden konden echter doorstoten naar Q2 en zelfs Q3.

Voor Daniel Ricciardo, Max Verstappen, Nico Hulkenberg, Valtteri Bottas en Sergio Perez betekende het dat hun gridpositie ter discussie kwam te staan en dat ze dreigden naar achter op de grid te worden geplaatst. De stewards hebben echter besloten dat ze hun gridpositie mogen behouden.

De FIA heeft ook laten weten dat andere teams, die eventueel voordeel konden halen uit het naar achter plaatsen van de desbetreffende rijders, geen beroep kunnen aantekenen tegen de beslissing.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}