Frustraties veroorzaakten spin van Fernando Alonso

Fernando Alonso blikt met gemengde gevoelens terug op de kwalificatie. De Spanjaard is immers teleurgesteld dat hij spinde, al beseft hij ook dat de kans klein was dat hij nog meer naar voor op de grid zou gestaan hebben.

Tijdens het slot van de kwalificatie spinde de Spanjaard, wat niet alleen zijn ultieme poging om een snelle ronde tot een einde bracht maar ook die van heel wat andere rijders. Volgens Alonso zat er echter meer in tijdens de kwalificatie.

“Ik maakte eerder tijdens dat rondje reeds enkele foutjes in een aantal bochten en ik was het vervolgens waarschijnlijk iets te hard aan het forceren,” zei Alonso achteraf. “Ik was wat gefrustreerd tijdens de laatste bochten en daardoor maakte ik een fout en spinde ik.”

“Een serieuze verbetering van mijn vorige ronde was echter mogelijk geweest,” zei een enigszins teleurgestelde Alonso. “Iedereen was echter zijn rondetijd aan het verbeteren dus ik weet niet of het uiteindelijk ook tot een betere gridpositie zou geleid hebben.”

“Ik ben dan ook een beetje teleurgesteld dat dit is gebeurd,” besluit de Spanjaard.

Alonso lijkt dit weekend trouwens een abonnement op de zevende plaats te hebben. Zowel tijdens de drie oefensessies alsook de kwalificatie was de Spanjaard zevende. Tijdens de race hoopt hij echter om beter te doen dan de zevende plaats.

“Hopelijk kunnen we op zondag onze positie nog verbeteren en punten behalen,” blikt Alonso vooruit naar de race.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}